HerTürlüBilgi - WebmasterForum - CrackForum - CyberSecurity
MERHABA
Üye olmak için bugün ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve gönderilerinizi ekleyerek bu siteye katılabilecek ve kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabileceksiniz!

Makale yazarak para kazan

MrSynox

Owner
owner

Makale Satarak Para Kazanmak​

Yazı yazarak para kazanmak istediğinizde yazılarınızı bize satarak para kazanabilirsiniz.

Makale yazarak para kazanmak, son zamanlarda yaygın hale geldi.

Makale yazma işini herkes yapabilir. Çok zor bir iş değil. Fakat herkes iyi şekilde yapamayabilir. Çünkü dikkat edilmesi gereken önemli noktalar var.

Bunlardan en önemlisi anlam bütünlüğünü sağlayabilmek. Çünkü ben devamlı yazılar okuyorum ve görüyorum ki birçok yazıda anlam bütünlüğü sağlanamıyor. Ayrıca anlatım bozuklukları da çok oluyor. Bu tür yazılar, okuyucuları sıktığı için o kişiler bir daha siteye girmeyebiliyor.

En önemli noktalardan biri de SEO uyumlu makale yazabilmek. SEO yani arama motoru optimizasyonu, makalelere mutlaka uygulanmalı. Çünkü Google gibi arama motorları, bu SEO algoritmasına göre yazıların sıralamalarını belirliyor. Eğer bir yazı SEO uyumlu değilse onun sıralamalarda yükselmesi pek kolay olmuyor.

Onun için yazı yazmaya başlamadan önce SEO kurallarını en azından genel hatlarıyla öğrenmelisiniz. Böylece yazılarınızın daha çok al benisi olur.

Makale yazarken noktalama işaretlerine de çok dikkat edilmeli. Hem anlatım bozukluklarının önlenmesi hem de yazının daha derli toplu olması için noktalama işaretlerine özellikle dikkat edin. Benim en çok karşılaştığım hata, virgül ve noktalı virgülün doğru kullanılamaması.

Makale yazarak ne kadar para kazanırsınız? Makale ücretleri genellikle kelime sayısı üzerinden belirlenmektedir. Genel olarak 100 kelime başına ücret verilir. Araştırmalarımda 100 kelime başına ücretin de 2-3 TL civarlarında olduğunu gördüm. Yani 100 kelimesi 3 TL olsa, 1000 kelimelik bir yazı yazdığınızda 30 TL kazanacaksınız. 1000 kelimelik bir yazı da en az 3-4 saatinizi alır. Özellikle araştırılması gereken bir yazı ise daha çok da alabilir.

Eğer siz de makale yazmak isterseniz ve işleri büyütmek isterseniz, bizimle iletişime geçin.

Son düzenleme: