- Reaction score
- 17
Herkese merhaba HTB sakinleri, iyi forumlar dilerim. Forum için yeni bir seriye başlama kararı verdim, bu seride vakit buldukça PHP dilinin eğitimini vereceğim. Adım adım ilerlerseniz kendinize güzel şeyler katabilirsiniz, seriyi baştan sona bitirenler bu konuda güzel bir yere gelebilir. Fakat ilerledikçe sadece burada paylaştıklarımla yetinmeyin, araştırma yapmayı, aldığınız hatalar ile nasıl başa çıkabileceğinizi de öğrenin. Serimiz yorum satırlarından başlayıp OOP & MVC & Routing vb. konularına kadar sürecektir. PHP nereden çıktı, ne zaman çıktı, kim yaptı gibi sıkıcı ve işe yaramayacak konuları atlıyorum. Php yazabilmek için üç şey çok önemlidir; kodları yazabileceğiniz bir editör, kodların yorumlanıp çalıştırılması için bir SDK, motivasyon.
Editör olarak yeni başlayanlar için notepad++ ve biraz ilerledikten sonra da VS Code & Sublime Text gibi uygulamalar tavsiyemdir.
SDK olarak da Xampp uygulaması tavsiyemdir.
Bu işi yapmak için en önemli olan şey ise motivasyondur. Motivasyon olmadığı sürece başka şeylerin olup olmaması hiç bir işe yaramayacak, tecrübeyle sabittir. Kendize, ayran içmek, sevdiğiniz mekanlara gitmek gibi bir motivasyon aracı bulun ve motivasyonunuzu sürekli tazeleyin. Aksi takdirde hızlı giden ata ne olduğunu hepimiz biliyoruz.
Eğitim serisinin tamamı https://herturlubilgi.net/forum/forums/php.51/ forumunda paylaşılacaktır ve tamamen ücretsiz kalacaktır. Paylaşılan konular üzerinde ufak tefek araştırmalar yapmayı unutmayın. Tekrar iyi forumlar dilerim...
Editör olarak yeni başlayanlar için notepad++ ve biraz ilerledikten sonra da VS Code & Sublime Text gibi uygulamalar tavsiyemdir.
SDK olarak da Xampp uygulaması tavsiyemdir.
Bu işi yapmak için en önemli olan şey ise motivasyondur. Motivasyon olmadığı sürece başka şeylerin olup olmaması hiç bir işe yaramayacak, tecrübeyle sabittir. Kendize, ayran içmek, sevdiğiniz mekanlara gitmek gibi bir motivasyon aracı bulun ve motivasyonunuzu sürekli tazeleyin. Aksi takdirde hızlı giden ata ne olduğunu hepimiz biliyoruz.
Eğitim serisinin tamamı https://herturlubilgi.net/forum/forums/php.51/ forumunda paylaşılacaktır ve tamamen ücretsiz kalacaktır. Paylaşılan konular üzerinde ufak tefek araştırmalar yapmayı unutmayın. Tekrar iyi forumlar dilerim...
Son düzenleme: