Merhaba değerli forum üyeleri..
Şu sıralar gündemde çok fazla yaygın olan whatsapp bana sürekli kod yolluyor sorusuna bir açıklık getirmek istiyorum.
Öncelikle kod neden gelir? Kod sizin hesabınızı kapatmak istedikleri için size sürekli gelir.
Bunun sebebi ise çok basit kod bugu denen bir olay var.
Sizin numaranızı whatsapp busunes gibi whatsapp sürümlerinde doğrulamak için giriyorlar ve size kod yollayarak sürekli kod bugu yapmaya çalısıyorlar.
Üst üste defelarca kod basıyorlar.
1. de 2 dakika süre verir 2. kod attıkalrında ise 4 dk 3. kod attıklarında ise 5 dk 1 saat 3 saat 5 saat 7 saat ve gittikce artar..
1 hafta boyunca size kod yollarlar ver en son vurgunu whatsappa mail atarak yaparlar.
whatsappa atılan mailde telefonumu dün metroda düşürdüm kötü niyetli birinin eline geçmesinden korkuyorum tarzı bi mail atarlar ve sizin
whatsapp hesabınızı gecici bir süreliğine kapatırlar.
O anda sizi whatsapp tan atar ve siz ne oldugunu bilmeden tekrar whatsappa girmek istediğiniz de kodun size gelmediğini veya çok fazla kod talebinde bulunduz gibisinden bir uyarı verir.
dolayısı ile saldırgan sizin whatsapp hesabınızı ebediyen kapatmış sayılır..
Kapanan whatsapp hesaplarını açmanın bir yolu var fakat bunu bilmeyen kişiler yeni hat alıp kaldıkları yoldan devam eder.
Lütfen sizde dikkatli olun bu kişilerin hedefi olmayın..
Herturlubilgi.net
Moderatörün son düzenlenenleri: